Dzisiaj jest: 19 Październik 2019    |    Imieniny obchodzą: Piotra, Michaa, Ziemowita

 

 Nasze serwisy: rzeszowska24.pl | Zdrowie Sport Turystyka |


Czytaj więcej na: www.rzeszowska24.pl

Czytaj więcej na: zdrowie.rzeszowska24.pl
październik 2019
N P W Ś C Pt S
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Polecamy

 

jt przewodnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

snFZ3Tn

 

 

Najnowsze wydarzenia

Brak wydarzeń

Kto jest Online

Naszą witrynę przegląda teraz 28 gości 

Galeria zdjęć

Smaki kuchni włoskiej Sztuka kulinarna i najlepsze potrawy Drukuj Email
Źródło/Autor: Administrator   
środa, 04 grudzień 2013 09:56
 

smaki kuchni wloskiej okladka300dpiPrzepiękny album poświęcony wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic: sery i makarony, ryż i produkty zbożowe, pieczywo, pizza i focaccia, mięso i wędliny, ryby, mięczaki i skorupiaki, warzywa i owoce, zioła, przyprawy i dodatki, typowe torty, ciasta i ciastka, lody i czekolada, kawa i wino. 

 

Umberto Galimberti – profesor antropologii kultury na Wydziale Literatury i Filozofii Uniwersytetu Ca’ Foscari w Wenecji, wykładowca filozofii historii i psychologii dynamicznej. Współpracuje z licznymi włoskimi periodykami, między innymi z dziennikami „il Sole 24 Ore” oraz „La Repubblica”. W 2002 r. otrzymał międzynarodową nagrodę „Mistrz i zdrajca psychoanalizy”. 

Giovanni Ballarini – od 2008 r. przewodniczący Włoskiej Akademii Kuchni. Początkowo nauczyciel na Uniwersytecie Camerino, później profesor Uniwersytetu w Parmie, a od 2004 r. emerytowany profesor tej uczelni. W swojej akademickiej działalności badawczej zajmował się rolą, jaką potrawy mają w ludzkim żywieniu, także z perspektywy ewolucji.

 

 

Reklama

Reklama