W kuchni prababci |
Źródło/Autor: Administrator | |||
poniedziałek, 05 sierpień 2013 05:56 | |||
Skansen Muzeum Kultury Ludowej w Kolbuszowej zaprasza na rodzinne warsztaty kulinarne. To jedyna okazja, by od kuchni poznać słodkie smaki dawnej wsi. Najbliższe spotkanie, 10 sierpnia, będzie okazją do wspólnego przygotowania herbaty z mięty i proziaków pieczonych na blasze przy tradycyjnym piecu! Zajęcia prowadzi kulinarna blogerka Jolanta Augustyn. W programie także: 24 sierpnia – zupa owocowa, babeczki ze śmietaną i owocami, ozdoby z czekolady 7 września – kisiel z owoców, ciasteczka amoniaczki, kompot z owoców
Koszt: 15 zł (rodzic + jedno dziecko), kolejni członkowie rodziny + 10 zł/osoba Zapisy: 17/2271296, 17/2271 071 lub Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. . Ilość miejsc ograniczona!
Więcej o proziakach: http://www.potrawyregionalne.pl/164,6598,PROZIAK__PODKARPACKI_PRZYSMAK_.htm Blog Jolanty Augustyn: http://abcmojejkuchni.blogspot.com/
|