Uwaga
Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy Drukuj
Źródło/Autor: Administrator   
środa, 30 lipiec 2014 11:06

Twój kulinarny przewodnik po Toskanii! Przepisy najlepszej włoskiej blogerki!

okladka kocham toskanie midiNajlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka proponuje prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą.

Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika.

„Juls’kitchen” to już swego rodzaju instytucja w Italii i za jej granicami,
dla wszystkich miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji. 
(źródło: Blogfest)


Bezwstydnie domowa, autentyczna, kulinarna historia jednego z najpiękniejszych zakątków świata. Pełna opowieści o ludziach oraz przepisów starych jak toskański krajobraz i do tego równie zachwycających. Czasem w książkach kucharskich czai się niebezpieczeństwo! Po obejrzeniu kilku stron zamiast pobiec do kuchni, ma się ochotę pobiec na lotnisko. Lojalnie uprzedzam: to jest taka książka!
Bartek Kieżun- Krakowski Makaroniarz, Kukbuk
 

Giulia Scarpaleggia – optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej blog „Juls’ kitchen” został uznany za najlepszy we Włoszech w 2013 roku. Również poza granicami słonecznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych – oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto.

Odbiorcy:
- miłośnicy Toskanii i dobrego jedzenia
- osoby chcące poszerzyć swoje umiejętności kulinarne i wiedzę na temat kuchni włoskiej.

Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę?
- gdy się ją czyta, można się poczuć jak przy kominku u kogoś bliskiego, kto właśnie podaje herbatę i rozpoczyna miłą pogawędkę,
- dzięki niej można się przekonać, jak wielka jest siła prostoty, skoro kromka opieczonego chleba z roztartym czosnkiem i odrobiną wspaniałej oliwy albo talerz bobu i soczyście zielonych karczochów z kawałkiem pecorino mogą się stać daniami kompletnymi,
- doskonale nadaje się na upominek, gustowny, a jednocześnie praktyczny.

 Aby zobaczyć więcej wejdź na stronę www.toskania.jednosc.com.pl