Uwaga
Gotujemy dania z grochu i fasoli - warsztaty kulinarne w skansenie Drukuj
środa, 20 maj 2015 13:09

warsztaty-kulinarne-wwwMuzeum Kultury Ludowej organizuje smakowite warsztaty kulinarne. Tematem przewodnim spotkań ze specjałami kuchni tradycyjnej będą groch i rośliny strączkowe, nieocenione źródło zdrowia! Najbliższe spotkanie odbędzie się w sobotę, 30 maja 2015 r., o godz. 
11.00. W programie: zupa z warzyw strączkowych (groch, soczewica, fasola), duszona cielęcina z groszkiem i rolada biszkoptowa z masą fasolową i suszonymi żurawinami. Dużym wyzwaniem było dla nas przygotowanie deserów, ale postaraliśmy się o ciekawe przepisy. Mamy nadzieję, że zaskoczymy uczestników. Zajęcia prowadzone będą w godzinach 11.00-14.00 w szkole z Trzebosi na 
terenie skansenu przez panią Janinę Olszowy, znaną specjalistkę kuchni regionalnej. Koszt udziału: 25 zł/ osoba. Zapisy pod numerem telefonu: 17 277 12 96, lub mailowo na adres:  Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.