Kocham Toskanię. Kolory, smaki i zapachy |
|
Źródło/Autor: Administrator | |||
środa, 30 lipiec 2014 11:06 | |||
Twój kulinarny przewodnik po Toskanii! Przepisy najlepszej włoskiej blogerki! Najlepsza toskańska kuchnia to proste dania, zachowujące smak składników, z których je przygotowano. Autorka proponuje prawie sto przepisów i jednocześnie z pasją opisuje piękno rodzinnych stron oraz przybliża sylwetki ludzi, którzy potrafią stworzyć ze zwykłych darów ziemi niezwykłe przysmaki. Proponuje nam typowo toskańskie potrawy: przekąski, pierwsze i drugie dania oraz domowe wypieki, wszystkie zrobione w domu i sfotografowane przez nią samą. Cenne informacje dotyczące tego, czym powinny się charakteryzować najlepsze produkty i jak przygotować z nich wyborne dania, będą niezwykle przydatne dla tych, którzy chcą choć na chwilę przemienić w Toskanię własną kuchnię, a konkretne wskazówki, gdzie warto się wybrać, pomogą tym, którzy planują kulinarną podróż po prowincjach takich jak Piza, Florencja czy Siena i potrzebują dobrego przewodnika. „Juls’kitchen” to już swego rodzaju instytucja w Italii i za jej granicami,
Giulia Scarpaleggia – optymistka, marzycielka, blogerka kulinarna na pełny etat. Jej blog „Juls’ kitchen” został uznany za najlepszy we Włoszech w 2013 roku. Również poza granicami słonecznej Italii cieszy się wielkim uznaniem wśród miłośników dobrej i zdrowej kuchni, pełnej emocji i niezwykłych smaków. Być sobą, bawić się tym, co się robi, robić to z odrobiną lekkości i dobrego humoru, proponować autentyczne przepisy, używając produktów sezonowych – oto jej recepta na sukces i zarazem życiowe motto. Odbiorcy: Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę? Aby zobaczyć więcej wejdź na stronę www.toskania.jednosc.com.pl
|