Zielenina bez glutenu Magdaleny Cielengi-Wiaterek

Dzisiaj jest: 29 Marzec 2023    |    Imieniny obchodz?: Wiktoryna, Cyryl, Eustachy

 

 Nasze serwisy: rzeszowska24.pl | Zdrowie Sport Turystyka |

Uwaga
  • Portal kultura.rzeszowska24.pl używa plików cookies. KorzystajÄ…c z naszego portalu wyrażasz zgodÄ™ na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglÄ…dania naszego serwisu.

    Zobacz PolitykÄ™ Cookies


Czytaj więcej na: www.rzeszowska24.pl

Czytaj więcej na: zdrowie.rzeszowska24.pl
marzec 2023
N P W Åš C Pt S
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Polecamy

 

jt przewodnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

snFZ3Tn

 

 

Najnowsze wydarzenia

Brak wydarzeń

Kto jest Online

NaszÄ… witrynÄ™ przeglÄ…da teraz 37 goÅ›ci 

Galeria zdj??

Zielenina bez glutenu Magdaleny Cielengi-Wiaterek Drukuj Email
ŹródÅ‚o/Autor: kaktus   
środa, 16 listopad 2016 10:49

Zielenina bez glutenuAutorka popularnego bloga kulinarnego „Zielenina” i pi?knie wydanej ksi??ki kucharskiej Zielenina na talerzu zaprasza w kolejn? podró? po zielonej, zdrowej i sezonowej kuchni. Tym razem wychodzi naprzeciw wszystkim, którzy nie toleruj? glutenu lub s? na niego uczuleni, a tak?e mi?o?nikom bezglutenowych kasz, warzyw, owoców oraz innych naturalnych produktów. Okazuje si?, ?e kasza to prawdziwa królowa kuchni, mo?na z niej zrobi? bezglutenowy chleb, ciasto i przepyszny  budy?.

 

We wspó?czesnym ?wiecie coraz wi?cej osób nie mo?e spo?ywa? pokarmów zawieraj?cych gluten – pisze w krótkim wst?pie autorka. – Zielenin? bez glutenu przygotowa?am z my?l? nie tylko o tych, którzy ca?kowicie wykluczyli go z diety, ale tak?e o osobach takich jak ja, unikaj?cych glutenu, szukaj?cych zdrowych przepisów bez mi?sa czy te? tych, które chcia?yby zmieni? swój sposób od?ywiania na zdrowszy lub po prostu spróbowa? innego rodzaju potraw. Wiele przepisów jest wega?skich (…) – mam nadziej?, ?e dzi?ki nim codzienne gotowanie zyska na smaku i pozwoli urozmaici? zestaw da?, które serwujecie – zach?ca czytelników i zapewnia, ?e wszystkie jej propozycje s? proste w przygotowaniu.

Zielenina bez glutenu, podobnie jak Zielenina na talerzu, podzielona jest na pory roku, a tak?e na posi?ki – ?niadania, obiady, kolacje i desery. A zaczyna si? tak:

O AUTORCE:

Magdalena Cielenga-Wiaterek – prawniczka, która pasj? do paragrafów zamieni?a na mi?o?? do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu ?ycia. Wegetarianka od wielu lat. Zaanga?owana w obron? praw zwierz?t i ochron? ?rodowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny „Zielenina”, jest autork? ksi??ki kucharskiej Zielenina na talerzu. Wspó?pracuje z fundacjami „Wiemy, co jemy” oraz „Zdrowy Przedszkolak”. Ma sta?? rubryk? w magazynie „Vege”. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i doros?ych. Redaktor naczelna magazynu „Maszkety”.

 

Reklama

Reklama
pornbox.cc