Zielenina bez glutenu Magdaleny Cielengi-Wiaterek |
|
![]() |
![]() |
Źródło/Autor: kaktus | |||
środa, 16 listopad 2016 10:49 | |||
We wspó?czesnym ?wiecie coraz wi?cej osób nie mo?e spo?ywa? pokarmów zawieraj?cych gluten – pisze w krótkim wst?pie autorka. – Zielenin? bez glutenu przygotowa?am z my?l? nie tylko o tych, którzy ca?kowicie wykluczyli go z diety, ale tak?e o osobach takich jak ja, unikaj?cych glutenu, szukaj?cych zdrowych przepisów bez mi?sa czy te? tych, które chcia?yby zmieni? swój sposób od?ywiania na zdrowszy lub po prostu spróbowa? innego rodzaju potraw. Wiele przepisów jest wega?skich (…) – mam nadziej?, ?e dzi?ki nim codzienne gotowanie zyska na smaku i pozwoli urozmaici? zestaw da?, które serwujecie – zach?ca czytelników i zapewnia, ?e wszystkie jej propozycje s? proste w przygotowaniu. Zielenina bez glutenu, podobnie jak Zielenina na talerzu, podzielona jest na pory roku, a tak?e na posi?ki – ?niadania, obiady, kolacje i desery. A zaczyna si? tak: O AUTORCE: Magdalena Cielenga-Wiaterek – prawniczka, która pasj? do paragrafów zamieni?a na mi?o?? do gotowania, propagowania zdrowej kuchni i ekologicznego stylu ?ycia. Wegetarianka od wielu lat. Zaanga?owana w obron? praw zwierz?t i ochron? ?rodowiska naturalnego. Prowadzi popularny blog kulinarny „Zielenina”, jest autork? ksi??ki kucharskiej Zielenina na talerzu. Wspó?pracuje z fundacjami „Wiemy, co jemy” oraz „Zdrowy Przedszkolak”. Ma sta?? rubryk? w magazynie „Vege”. Prowadzi warsztaty kulinarne dla dzieci i doros?ych. Redaktor naczelna magazynu „Maszkety”.
|