Źródło/Autor: Administrator
|
piątek, 10 sierpień 2012 06:10 |
Torty, ciastka i czekoladki. Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami. Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.
- Czekoladowa kremówka
- Ciastka syberyjskie
- Tort Boneur
- Bavarese z białą czekoladą
- Profiterole
- Czarne trufle
- Cremino kawowe
- Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi.
Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.
Odbiorcy: - miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości - osoby szukające niezobowiązującego upominku. Dlaczego warto przeczytać tę książkę: - zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów - proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem - staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
|