Uwaga
Czekoladowe słodkości Drukuj
Źródło/Autor: Administrator   
piątek, 10 sierpień 2012 06:10

Czekoladowe slodkosci midiTorty, ciastka i czekoladki. Przepięknie wydany poradnik z praktycznymi wskazówkami i podstawowymi technikami cukierniczymi każdemu pozwoli cieszyć się niezwykłymi czekoladowymi przysmakami. Od pysznego ciastka z kremem po klasyczny budyń, od niezapomnianego tortu Sachera po najsmaczniejsze pralinki – w książce przedstawiono wiele tajemnic związanych z przygotowywaniem wielkich czekoladowych deserów.

  • Czekoladowa kremówka
  • Ciastka syberyjskie
  • Tort Boneur
  • Bavarese z białą czekoladą
  • Profiterole
  • Czarne trufle
  • Cremino kawowe
  • Zupa czekoladowa z lodami imbirowymi.

Ta książka może być także wspaniałym prezentem na wiele okazji.

Odbiorcy:
- miłośnicy czekolady, zwłaszcza ci lubiący samodzielnie przygotowywać pyszne słodkości
- osoby szukające niezobowiązującego upominku.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę:
- zawiera podstawowe informacje o czekoladzie i kakao, pozwalające jak najlepiej wykorzystać ich walory smakowe i uniknąć błędów w przygotowywaniu czekoladowych deserów
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie zaskakują wyrafinowanym efektem
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.