Dzisiaj jest: 21 Październik 2018    |    Imieniny obchodzą: Urszuli, Celiny, Hilarego

 

 Nasze serwisy: rzeszowska24.pl | Zdrowie Sport Turystyka |

Uwaga
  • Portal kultura.rzeszowska24.pl używa plików cookies. Korzystając z naszego portalu wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania naszego serwisu.

    Zobacz Politykę Cookies


Czytaj więcej na: www.rzeszowska24.pl

Czytaj więcej na: zdrowie.rzeszowska24.pl
październik 2018
N P W Ś C Pt S
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Polecamy

 

jt przewodnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

snFZ3Tn

 

 

Najnowsze wydarzenia

Brak wydarzeń

Kto jest Online

Naszą witrynę przegląda teraz 27 gości 

Galeria zdjęć

Dr. Alessio Fasano „Wolni od glutenu” Drukuj Email
Źródło/Autor: kaktus   
piątek, 03 czerwiec 2016 17:32

Gluten Freedom 6

Doktor Alessio Fasano, światowej sławy specjalista w dziedzinie zaburzeń związanych ze spożywaniem glutenu, przedstawia przełomowy sposób na życie bez tego składnika niektórych zbóż . Udowadnia, że miliony ludzi mogą skorzystać na rezygnacji z glutenu.

Książka Wolni od glutenu doktora Alessio Fasano przedstawia najnowsze osiągnięcia w badaniach naukowych i metodach leczenia celiakii. Oddziela fakty naukowe od mitów narosłych wokół tej choroby, tłumaczy wyniki badań, procedury diagnostyczne, a także zalecenia dietetyczne i lecznicze. Wszystko to sprawia, że książka Wolni od glutenu umożliwia czytelnikom podjęcie najlepszej decyzji w sprawie metod leczenia. Doktor Fasano opisał także wpływ glutenu na depresję, poczucie niepokoju czy „zamglenie umysłu”, jak również na pewne zaburzenia behawioralne, między innymi autyzm (ASD) i schizofrenię.

„Komu szkodzi gluten? Jak to sprawdzić? Jak żyć bez glutenu? Doktora Alessio Fasano w fachowy, a jednocześnie przystępny i ciekawy sposób rozwiewa wszelkie wątpliwości. Polecam tę książkę wszystkim osobom, które chcą uporządkować i pogłębić swoją wiedzę na temat celiakii, alergii i nadwrażliwości na gluten.” – Małgorzata ŹródlakPolskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej

„Wiele osób wciąż nie dowierza, że nadwrażliwość na gluten może prowadzić do różnych dolegliwości i schorzeń, w tym nawet ciężkich zaburzeń neurologicznych, chorób mięśni, stawów, czy skóry, również u osób bez celiakii. Doktor Fasano, najwybitniejszy „ekspert od glutenu” na świecie w swojej książce, a także podczas wykładów dla dietetyków i lekarzy, w których uczestniczyłam, wyjaśnia kontrowersje, przedstawia dostępne metody diagnostyczne i obala mity związane z glutenem.” – Małgorzata Desmondspecjalistka medycyny żywienia i dietetyk, przewodnicząca Rady Naukowej Fundacji WIEMY CO JEMY Nauka i Edukacja Społeczna dla Zdrowia

 

Dodaj komentarz


Reklama

Reklama