Dzisiaj jest: 26 Czerwiec 2022    |    Imieniny obchodz?: Paulina, Jan, Paweł

 

 Nasze serwisy: rzeszowska24.pl | Zdrowie Sport Turystyka |

Uwaga
  • Portal kultura.rzeszowska24.pl używa plików cookies. Korzystając z naszego portalu wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies, w celu zapewnienia Ci wygody podczas przeglądania naszego serwisu.

    Zobacz Politykę Cookies


Czytaj więcej na: www.rzeszowska24.pl

Czytaj więcej na: zdrowie.rzeszowska24.pl
czerwiec 2022
N P W Ś C Pt S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Polecamy

 

jt przewodnik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

snFZ3Tn

 

 

Najnowsze wydarzenia

Brak wydarzeń

Kto jest Online

Naszą witrynę przegląda teraz 35 gości 

Galeria zdj??

Drukuj Email
Źródło/Autor: kaktus   
wtorek, 03 styczeń 2017 12:14

K Solejuk Najlepsze na swiecie pierogi Solejukowej okladka 3D smallS?ynna wilkowyjska gospodyni, Kazimiera Solejuk z serialu Ranczo, w ktrej posta? wciela si? popularna aktorka Katarzyna ?ak, prezentuje pomys?y na jedno z ulubionych da? Polakw: pierogi. Uzupe?nia je oprzepisy na kopytka, pyzy czy knedle. To wszystko sprawia, ?e ksi??ka Najlepsze na ?wiecie pierogi Solejukowej stanowi podwjn? przyjemno?? zarwno dla smakoszy, jak i telewidzw. Tytu? ukaza? si? 23listopada nak?adem Edipresse Ksi??ki.

Ksi??k? Najlepsze na ?wiecie pierogi Solejukowej otwiera podstawowy przepis na ciasto na pierogi, wwersji z jajkiem i bez. Nast?pnie Solejukowa dodaje przer?ne sk?adniki, by stworzy? kulinarne arcydzie?o. Proponuje pierogi wr?nych ods?onach: s?odkiej i s?onej, gotowanej, sma?onej i pieczonej, tradycyjnej inowoczesnej. Okazuje si?, ?e pierogi mog? zadowoli? ka?de, nawet najbardziej wybredne podniebienie.

Na mi?o?nikw klasycznych smakw czekaj? propozycje na pierogi z mi?sem, kapust?, ruskie, zserem czy jagodami. Nie zabrak?o tak?e pierogw w bardziej nowoczesnej wersji: np. z serem typu feta i szpinakiem, kasz? kukurydzian? i serem, marmolad?, fasol? iparmezanem, z dyni?, a nawet z kapust? i?liwkami. Pierogi wpisa?y si? tak g??boko w tradycj? kulinarn?, ?e mo?na je rwnie? przyrz?dza? wodmianach regionalnych, np. po ormia?sku, galicyjsku, litewsku czy starorusku. Wegetarianie tak?e znajd? co? dla siebie, np. pierogi zsoczewic? czy grzybami.

W drugiej cz??ci ksi??ki mo?na znale?? 20 oryginalnych i prostych pomys?w na gotowe dania z zamra?arki. Do gotowych pierogw z mi?sem pasowa? b?dzie sos paprykowo-czosnkowy, do pierogw zserem mo?na przygotowa? sos karmelowy z migda?ami, a do pierogw z jagodami sos toffi z jagodami isyropem klonowym. Nie zabrak?o tak?e pomys?w na uszka z mi?sem z sosem ze ?wie?ej cukinii i kurek, knedle ztruskawkami z sosem any?owo-karmelowym czy kopytka ze szpinakiem i czosnkiem.

Wszystkie przedstawione w ksi??ce przepisy s? krtkie, przyst?pnie napisane, opatrzone list? niezb?dnych sk?adnikw, opisem przygotowania krok po kroku oraz fotografi? z propozycj? dekoracji i podania potrawy.

Pierogi goszcz? w polskiej kuchni od wielu stuleci, cho? znane s? nie tylko nad Wis??. To pyszne m?czne danie, pod angielsk? nazw? dumplings, cieszy si? mi?dzynarodow? s?aw?. Piero?ki wyst?puj? wkuchni s?owackiej, litewskiej, rosyjskiej, bia?oruskiej, ukrai?skiej, chi?skiej, japo?skiej i w?oskiej. Kiedy? pierogi przygotowywane by?y wy??cznie z okazji ?wi?t. Dzi? jedz? je wszyscy przy ka?dej okazji. Mo?na je znale?? wmenu wykwintnych restauracji i w przydro?nych barach. Krluj? podczas rodzinnych obiadw i na imprezach. Ksi??ka Najlepsze na ?wiecie pierogi Solejukowej to lektura obowi?zkowa wszystkich amatorw zarwno gotowania, jak i jedzenia pierogw oraz innych m?cznych da?, takich jak knedle, pyzy czy kluski ?l?skie. To tak?e propozycja dla mi?o?nikw popularnego serialu Ranczo (TVP) i Katarzyny ?ak w brawurowej roli gospodyni Kazimiery Solejukowej.

 

Reklama

Reklama

Polecamy


pornbox.cc